Tuesday, April 21, 2009

Does ENFA formula milk really contain lots of DHA as they claim?

Hello everybody!

It's nice to know that this blog still have readers and people who are kind enough to drop comments even though the update adalah mengelatBeberapa ayat sahajahehe.

Yes, Farah. My life is plain and boring even though I have the most charming daughter in the world. :) I have no idea how to turn the cuteness into a beautiful story like you did with your son. Kasi turun ilmu sikit. :)

Rania quick milestone:-

1) can say abah and ibu. Although she pronounce it as "aba" and "bu". Apa2 je lah. So happy sebab after a long time of saying mama she finally says bu.... heheh.

2) been standing like forever. Bila dia tak sedar ada jugak melangkah satu dua langkah. Tapi bila dah perasan terus dia merangkak balik. urgghhhh... :)

3) can recognise fish and each time she saw fish she will say "shhhhh" Fish la tu kot..

4) suka tengok anjing jiran depan rumah mak yang hyper active. Kalau org ajak tengok dog bukan main lagi.. then she will say "thehhhh". Dog la tu kot..

5) minum susu sendiri lepas habis cari puting sendiri then suap sendiri. Independent betul!

6) loves to read book. Each time jumpa buku mesti selak page by page sambil mulut kumat kamit sebut mentera apa ntah. Baca la tu kot..

7)  If you say I love you to her she will give you a flying kiss. Adorable!! 

Ape lagi ek? Tu je kot..

Btw, we are planning to change her milk once she hit 1 year old. Currently she's drinking Wyeth Gold. We thought of changing it to ENFA PLUS. What do you all think?? Any suggestion?

I leave you all with pictures of Rania as thank you note for still reading my crap after all this while.



xoxo.


















8 comments:

missy f said...

awwww.dah besar la dia.kiss pipi gebu tu.mcm cakap french je anak awak ni bahasa dia.hehehe.comey!thanks for updating ;)

Naemmommy said...

rania adalah budak yang cumel. total cutenessssss :)

~Reyza's Mama~ said...

Adakah anda terjebak dengan salesmommy en.fa grow? hehehe.. yang nyatanya, reyza tolak susu ini tapi kitaorg tersalah beli 'honey'. Dia tak mau, pastu we buy AnMum balik Langkah 3, tolak juga.. now he still drinks the An.Mum Langkah 2 (6-12month)..Nak jadik budak kecik jugak.. Anyhow, we are trying with Dugrow.. Murah. Murah. My brother's youngest kid, minum... sehat jer.. pandai lak tuh main computer.. he's age 3.... DHA?MHA? mak2 dulu sumbat je ape-ape. :).. Hope 2 c U soon Rania! and ibunyaa..

FatiYahh said...

Missy F: Sudah cubit. ;P

Naem: Heheheh. Rania says Thank You

E: Saya tak breastfeed jadi kena jugak bagi susu mahal kalau tak rasa bersalah gila-gila punya. hehe. Nak try la ENFA but ade tak sample pack? Anmum 2nd choice kalo dia reject.

~Reyza's Mama~ said...

depa ni takda trial2 pack. but u can just buy the smaller pack dalam kotak tuh. around RM30 la jugak..

Belly Obsessor said...

haaaaa! birthday Rania coming (really) soon kan, so happy birthday in advance!! Dah besar dahh ;)

shazlina said...

yah..rania dah 1 kan so kot try enfa vanila flavor anak abang aku suka gile rasa dia sedap...

afiq tgh minum efa gak tp make sure kau beli yang A+ punya afiq mula2 turn down gak coz mula2 aku bg anmum...but kitrg keep on feeding him so last2 sia minum gak enfalac tu...

fyi anmum lagi manes pada enfa sebab tu babies turn down hahah trust me hubby tried kuang kuang kuang

:: AYU AYUMiE :: said...

salam... 1st time singgah ur blog... menarik & simple itu yg penting!

talk about Enfo milk... YES! ia susu yg sangat bagus *this is from my own experience... wp my baby tak montel... tp dari segi IQ saya bersyukur sgt... ermmmmm... *takda niat nak memuji sama sekali, tp itulah kesan DHA yg saya rasakan dari Enfagrow A+...

saya kasik anak saya susu tu dari umur dia 1 tahun... before tu dari lahir kasik WyethGold & Babelac... oh! my baby fully formula milk... saya mama yg 'gagal produce susu' for her... tskkk tskkk sedihnya!

just my experience to share... wp posting ni dah lama... hihih!