Thursday, August 27, 2009

Hidup Herba!

Malam semalam semangat weh pergi rumah Amal semata-mata nak ambil Herbalife shake yang dijanjikan. Walaupun hujan renyai renyai cats and dogs tapi semangat tak patah sampai drag suami singgah Giant dulu sebab nak stock low fat milk banyak2.

Jadi pagi ni sahur minum shake yang Amal janji tak lapar puasa kalau sahur shake tapi perut aku ni perut jin kot apasal baru 1.30 dah bergendang gendut?

Timbang tadi dah turun 1 kg tapi tipu la puasa kalau tak minum shake pun timbang mesti turun sekilo gak tengokla malam nanti lepas buka macam mana. Turun sekilo ke naik sekilo.

Anyway, rasa macam nak update hari2 perkembangan berat dan inci di badan tapi malu weh nak disclose berat & terutama sekali ukuran perut. See how la eh.

Okey, nak kena pergi opis sebab kena ambik parcel. Mencikk la.

10 comments:

HaNi said...

k.yah, insyaallah turun. saya dah turun 8kg in 2months.

chaiyok!!!

Naemmommy said...

puan yah semenjak kerja dr rumah semakin rajin update blog hehe :) eh ko bukak booth di ss15? dekat tu..kalau takde halangan ku jenguk ye. maid ku takde hari tu so takleh nak tinggal aiman. tp akan ku usahakan :)

FatiYahh said...

hani: 8kg???? wowowowowowow! Akey tiba-riba semangat datang. Anot share la camne cara makan. Akak ni hentam keromo je sebab tuu berat tak turun kot. Uwaaa. hehe

FatiYahh said...

Naem: Maid aku pun cuti gak hari tu so en. suami kena jadi baby sitter tak tau la cmne. Hehe. Sila datang kalau free bawak pon pom sekali. Hehe

HaNi said...

hush semangat nak share ni

recipe: 2pregnant scoop or 4flat scoop bancuh dengan 200ml soya/fruit juice plus air putih 150ml. blend (blend lagi sedap dari bancuh biasa)

tak puasa: morning makan sekali, lunch macam biasa pastu dinner makan lagi. orang tu tak bagi saya makan daging or telur. seminggu sekali je.

hari puasa: sahur makan shake, buka puasa makan meal macam biasa pastu pukul 10.30 makan lagi sekali shake.

kawan saya ade je makan breakfast/sahur only. turun jugak. slow sikit

HaNi said...

hush semangat nak share ni

recipe: 2pregnant scoop or 4flat scoop bancuh dengan 200ml soya/fruit juice plus air putih 150ml. blend (blend lagi sedap dari bancuh biasa)

tak puasa: morning makan sekali, lunch macam biasa pastu dinner makan lagi. orang tu tak bagi saya makan daging or telur. seminggu sekali je.

hari puasa: sahur makan shake, buka puasa makan meal macam biasa pastu pukul 10.30 makan lagi sekali shake.

kawan saya ade je makan breakfast/sahur only. turun jugak. slow sikit

amalz_nyam2 said...

slamat berherba yah..aku doa ko bole maintain minum sehingga habis 1 botol f3 tu, jgn stop di tgh jalan okes...good luck...

FatiYahh said...

Hani: Terima kasih atas guidance anda. Saya akan cuba cemerlang seperti anda. hehe

Amalz: Aku malas bancuh. sila paksa en. suami bancuhkan. hehe

yusrizal said...

blend je beb..senang....

FatiYahh said...

nak tekan butang bkend tu yang malas. haha. Alasan.