Friday, August 28, 2009

Out or not?


Due to the current situation, we are afraid to bring this young lady for a joy ride to the mall or any places with people be it crowded or not. So, for the past few weeks she stays at home playing in the house or sometimes at our porch. So she, after few weeks of home quarantine started to feel bored and cranky and cried a lot.


muka budak marah dan bosan mak bapak tak bawak jalan-jalan


see how happy she is when she got to play outside with mummy?


Ni muka pening kepala sebab kereta dah accident langgar dinding. hehe

By the way, I just want to seek opinion, is it safe to bring her out in public now? She refuse to wear mask (of course) and I know that mall isn't an option but is it safe to go to the playground or open places yang tak berapa crowded?

I pity her sebab kebosanan. She got no siblings to play with or cousins sebab the only cousin that play with her is down with Influenza A so kena home quarantine.

And what type of toys yang boleh I beli yang boleh buat dia exited lama sikit. We don't have much knowledge in toys since kalau beli toys paling hebat pun 2 hari je dia main then dia dah taknak main so kami parents kedekut malas nak beli toys banyak2.

Any advise untuk menceriakan hidup si comel ini? :)

7 comments:

aien said...

omgggg rania makin comellll.rs nk geget pipi die time die bt muke marah tuhh hehe.

Reeva Husin said...

alaaaa.. ciannya rania. Rv not sure lah pasal ni. But if she's bosan, datang je lah sini.. main ngan Anya. Pool and playground kat bawah ni memang jarang ada orang.

amalz_nyam2 said...

haishhhh..knapa comel sgt anak kamu yg sorang ini..sy nk jd mak angkat okes..nnt auntie amal bg cuppies yg cumil2 lg ye utk 2nd burfday...huhuh

Princess Mia said...

hey babe,,,

cian anak ko..but just a suggestion, y not ko belikan die brg mainan yg mcm education ker untuk baby punyer,,maybe can cheer her up..or bawak jln2 kat park ker,,,just a suggestion...:)

FatiYahh said...

Aien: sekarang kalau kamu gigit dia gigit balik okeh.

Rv: Menarik gak boleh buat kawan. hehe. Rumah Rv kat mana?

Amalz: Mak dia nak cuppies gakkkkk...

Emy: Baik makcik. :)

Reeva Husin said...

kitaorang stay kat dsara perdana. Rasanya tak jauh dah from rumah rania tuuuu :)

FatiYahh said...

Rv: Dekatttt tapi kena bayar toll RM1.60 heheh. Boleh2 nanti lepas raya la kita set nak sekarang ni petang-petang nak prepare iftar meal pulak kan.